اشاره: ساعتی پیش در اینجا یادداشتی درج شد که بنا به هر دلیل اکنون حذف می شود. به همین دلیل در ادامه یک یادداشت – عیناً – از وبلاگ [نامحرمانه] (متعلق به مدیر محترم وبلاگ گروهی بصیرت) نقل می شود.
مجموعههای تلویزیونی ماه رمضان امسال حرف و حدیثهای زیادی داشت و من هم قصد نقد مفصل ندارم. اما باید دانست که فقط با دیدن تمام قسمتهای یک مجموعه میتوان آن را به صورت همه جانبه نقد کرد. حتی در داستان ما توصیه میکنیم که منتقد داستان را دستکم دو بار بخواند. اکنون مجموعههای مورد اشاره خاتمه یافتهاند و باید به کسانی که مایلاند نقد و یا حتی انتقاد کنند عرض شود: حالا نقد کنید.
پ.ن: ۱- فقط یکی از مجموعهها (یک وجب خاک) را دنبال کردم. داستانی نسبتاً جذاب داشت و ساخت و پرداخت آن هم مناسب بود. بگذریم که نتوانستیم یک شخصیت نسبتاً کامل (از نوعی که در اجتماع فراوان داریم) در فیلم ببینیم. و بگذریم که این مجموعه هم به ویروس سالهای اخیر مجموعههای تلویزیونی (لوس بازیهای ازدواج) مبتلا بود و مهمتر از همه این همه تزلزل در شخص عمدهی داستان و دست آخر هم هزینه کردن تمام دارایی خدادادی برای درمانگاه و در فقر و تنگنا باقی گذاشتن خانواده اشتباه فاحشی بود. رهبر انقلاب در خطبههای عید سعید فطر وقتی از میانهروی سخن گفتند، با استناد به آموزههای دینی اشاره کردند که حتی در انفاق هم نباید میانهروی را از کف داد. ۲- فقط چند قسمت پایانی «اغما» را دیدم. نکات آموزندهی فراوانی داشت، اگر چه باید اشاره کرد: از فیلمی که در ماه مبارک رمضان پخش میشود و حرکات شیطان را نشان میدهد توقع داریم به گونهای باشد که مردم بدانند در این زمان شیطان از چه راههایی وارد میشود و چگونه آنها را به تباهی میکشاند. در «اغما» تجسم شیطان را میدیدیم آن هم به سبکی که فقط چند بار، آن هم در گذشتههای دور اتفاق افتاده و بیننده با دیدن این مجموعه، به شگردهای شیطان در طول شبانه روز آشنا نمیشود. حتی در جاهایی شیطان ساختهی اغما، پا را از وسوسه فراتر میگذاشت و به تهدید روی میآورد! مجموعهای اینچنینی باید به زمینههای انحراف در جامعه، ماهواره، سیدیها و دیویدیهای آغشته به فساد، مظاهر گناه و ... اشاره میکرد. اصلاً پرداختن به شیطان و اعمال شیطانی، بدون پرداختن به مظاهر تهاجم فرهنگی ناقص است.
پی نوشت: وبلاگ های جدید آقای مدیر: 1- [نامحرمانه] 2- [روایت های آسمانی]
|